Altijd op de hoogte

Nieuwsberichten

Communicatie bij irritatie

Op 23 en 30 januari 2018 kun je meedoen aan een nieuwe cursus: Communicatie bij irritatie, onder leiding van Gerard van der Schee. 

David bidt in Psalm 19:15 'Mogen de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn hart U welgevallig zijn.' Een mooie hartshouding. En hoe gaat het dan in de praktijk? Hoe wordt het als we U met een kleine letter schrijven? We gaan aan de slag met twee subthema’s.

1. De waarheid vertellen in liefde

Een familielid belt je op het laatste moment op dat hij toch niet komt, omdat hij moe is. Ondertussen heb jij al een hele maaltijd ingekocht en op het vuur staan. De stoom komt uit de pan, maar nu ook uit je oren. Je zoekt naar woorden die duidelijk zijn, maar geen blijvende schade berokkenen. Herkenbaar? Hoe zou je de waarheid kunnen zeggen zonder dat de ander meteen de verbinding verbreekt. Natuurlijk verkennen we ook wat boosheid is en hoe het werkt. Is boosheid alleen maar lastig of is het een prima signaal dat er iets niet goed gaat? En we bespreken dat er een derde weg is tussen roddel en ruzie.

2. Verschillen leren waarderen

Iemand is heel goed in administratie; maar soms kan hij wel erg pietluttig doen. Hoe bespreek je dat eerlijk en respectvol? Ieder persoon heeft bijzondere kwaliteiten. Daarmee kun hij tot grote zegen zijn. Maar de scherpe kantjes kunnen behoorlijk irriteren. Als je dat open en wederkerig bespreekt wordt een relatie of groep sterker. Zelfs als onderlinge kwaliteiten tegengesteld (lijken te) zijn.  

Doe je mee met deze tweedaagse cursus? Meld je hier aan. Gerard van der Schee zal deze cursus leiden. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden.

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church