Verkennen, Verdiepen en Verbinden

Het Leerhuis

Het leerhuis Verbinden bestaat uit cursussen die gaan over relaties. U kunt zich aanmelden voor een cursus via het aanmeldformulier bij de cursusinformatie. Voor vragen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pre-marriage course

Je hebt iemand gevonden met wie je je leven wilt delen? Geweldig! Iemand van wie je zoveel houdt dat je er heel graag mee wilt trouwen? Fantastisch! Jullie gaan samen voor een sterke basis en een duurzaam en blijvend huwelijk? Volg dan de pre-marriage course! Wat is het? Een cursus verdeeld over 2 zaterdagen met heel uiteenlopende onderwerpen. Samen praten, elkaar beter leren kennen, je krijgt praktische tips en hoort het verhaal van een ‘ervaringskoppel’. Dit is alles op een gezellige locatie, lekker eten en drinken en … jullie!

Data: 18 februari (12.00 - 22.00 uur) en zaterdag 18 maart (12.00 - 20.00 uur) 

Aanmelden doe je via het aanmeldformulier. Voor meer informatie mail je naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Marriage Course

Ben je al wat jaren samen? Doe dan mee met de Marriage Course en ga zeven avonden lekker uit eten met je partner en samen in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie. Tijdens de Marriage Course deel je niets met andere stellen die meedoen, het is echt een cadeautje voor jou en je partner. Of je nu kort of langer samen bent, getrouwd bent of samenwoont, bij de Marriage Course ga je bouwen aan een relatie die een leven lang duurt.

Wat is de Marriage Course? De Marriage Course is een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Onderwerpen
- Sterke fundamenten leggen
- De kunst van het communiceren
- Conflicten oplossen
- Kracht van vergeving
- Ouders en schoonouders
- Goede seks
- Liefde in actie

Hoe ziet een avond eruit? Tijdens een heerlijk diner voor twee steken we de kaarsjes aan en hebben jullie alle tijd om even tijd samen te hebben. Daarna beginnen we met de inleiding over het onderwerp van die avond en gaan jullie aan de hand daarvan samen opdrachten doen en vragen beantwoorden. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. De Marriage Course wordt gegeven in de Bilt.

Waarom zou je de cursus doen? Je wilt je verdiepen in je relatie die in de loop van tijd misschien veranderd is of er zijn nieuwe dingen in je leven gebeurd als het krijgen van kinderen of juist kinderen die het huis uit gegaan zijn.
Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar. Huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch, het is een werkwoord.
Meer dan 1/3 van de huwelijken mondt uit in een scheiding. De Marriage Course kan bijdragen aan een goede communicatie en verdieping in elkaar.

Voor wie? De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. De cursus komt uit een christelijke koker, maar dat betekent helemaal niet dat hij alleen voor christenen is bedoeld. De cursus behandelt relevante onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt. Het 'christelijke' aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan: kiezen voor trouw, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf, enz.

Aanmelden

Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het aanmeldformulier. De cursus wordt meestal een keer per jaar gehouden, de eerstvolgende keer zal starten in 2017.

Parenting Course

Vanaf september hopen we te starten met een opvoedcursus van Alpha Nederland, de Parenting course, voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar.  Deelname is gratis! Wel is het wenselijk zelf eenmalig het werkboek aan te schaffen van 8,50. De cursus zal eens per 4 weken gegeven worden en wordt rond december afgesloten. Concrete data worden binnenkort bekend gemaakt.

Met de Parenting Course introduceert Alpha Nederland een nieuwe en veelbelovende methode voor ouders om elkaar te inspireren en te motiveren in de opvoeding. Ouders willen in de hectiek van hun leven de ruimte nemen om zich te bezinnen op hun ouderschap. Wat vind jij belangrijk voor je kind en welke keuzes wil je vandaaruit maken voor je gezinsleven? Over deze vragen gaat de Parenting Course. 

De Parenting Course is een opvoedcursus voor ouders van 0- tot 10-jarigen. Het is een leuke en laagdrempelige manier om in een relaxte sfeer met andere ouders ervaringen uit te wisselen en je te bezinnen op de opvoeding. Het is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Deze cursus is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders. De Parenting Course is voor Nederland nieuw. Internationaal kan de Parenting Course nu al op veel enthousiasme van de deelnemers rekenen. In het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van Alpha, wordt de Parenting Course, ontwikkeld door Nicky en Sila Lee, al sinds de jaren negentig aangeboden. Het aantal cursussen groeide daar de afgelopen jaren sterk. De materialen voor de Parenting Course zijn te koop op alphabookshop.nl, JONGleren - het boek van de Parenting Course, ISBN 9789491844461.

Ter inleiding van het onderwerp wordt een dvd-fragment vertoond of verzorgt de cursusleider desgewenst zelf het praatje. De cursusleiders brengen ook praktijkvoorbeelden uit de eigen opvoedsituatie in. Daarna gaan de cursisten met de verwerking van het onderwerp aan de slag door er zelf over na te denken, er in tweetallen over door te praten of door met de hele groep in gesprek te gaan.

Onderwerpen per bijeenkomst

1. Basis – Bouwen aan veiligheid
Kinderen groeien gelukkig niet alléén op, maar binnen de veiligheid van een gezin. Deze bijeenkomst staat stil bij de belangrijke rol die het gezin vervult. Het gezin biedt support, plezier, is een moreel kompas en is de plek waar je leert om relaties aan te gaan. Er komen goede gewoontes aan bod die bijdragen aan een stabiel en gezond gezinsleven, zoals tijd nemen en doorbrengen met je kinderen en het ontwikkelen van gezinsrituelen. Je staat stil bij je eigen gezin en ontdekt waar je meer aandacht aan zou willen besteden.

2. Behoeften - Ontdekken van genegenheid
Het belangrijkste dat je je kind kunt geven is onvoorwaardelijke liefde. Liefde kun je op verschillende manieren laten merken en voelen. Ontdek de liefdestaal van je kind en weet hoe je kind zich het meest geliefd zal voelen. Ontdek ook op welke momenten je kind vraagt om of hunkert naar liefde. De vijf talen van de liefde zijn: woorden, aanraking, tijd en aandacht, cadeaus, dienstbaarheid.

3. Grenzen – Ontwikkelen van vrijheid
Waarom zijn grenzen belangrijk? Lange-termijn-doel: Kinderen krijgen controle over eigen gedrag en zijn in staat hun eigen grenzen aan te geven. Hoe ben je én liefdevol én duidelijk? Geef kinderen keuzemogelijkheden. Leer ze dat gedrag een consequentie heeft. Choose the right battles. Herken natuurlijk kinderlijk gedrag. Behoud je humor. Er komen verschillende opvoedstijlen en praktische richtlijnen aan bod.

4. Relaties - Leren van sociale vaardigheid
De vele sociale vaardigheden die kinderen in het leven nodig hebben, leren ze allereerst door deze binnen het gezin te zien, te oefenen en te ervaren. In deze bijeenkomst is er veel aandacht voor goed luisteren naar je kind en het omgaan met emoties, met name boosheid en frustratie. Ook de relatie tussen broertjes en zusjes en onderlinge conflicten komen aan bod.

5. Ruimte – Groeien naar zelfstandigheid
Je wilt je kinderen veel meegeven en tegelijk wil je ze leren om daarin zelf keuzes te maken. Onderwerpen die aan bod komen: aanmoedigen tot zelfstandigheid; gevaar van te veel controle; goed voorlichten over thema’s als seks, internet, games, alcohol; waarden en normen die je mee wilt geven; zorg dat thuis een plek is waar kinderen graag zijn; bidden voor je kinderen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. De cursus wordt een keer per jaar gehouden.

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church

Nieuwsbrief

Klik hier om onze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.

De Rank heeft ANBI Status