Verkennen, Verdiepen en Verbinden

Het Leerhuis

Het leerhuis Verbinden bestaat uit cursussen die gaan over relaties. U kunt zich aanmelden voor een cursus via het aanmeldformulier bij de cursusinformatie. Voor vragen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pre-marriage course

Je hebt iemand gevonden met wie je je leven wilt delen? Geweldig! Iemand van wie je zoveel houdt dat je er heel graag mee wilt trouwen? Fantastisch! Jullie gaan samen voor een sterke basis en een duurzaam en blijvend huwelijk? Volg dan de pre-marriage course! Wat is het? Een cursus verdeeld over 2 zaterdagen met heel uiteenlopende onderwerpen. Samen praten, elkaar beter leren kennen, je krijgt praktische tips en hoort het verhaal van een ‘ervaringskoppel’. Dit is alles op een gezellige locatie, lekker eten en drinken en … jullie!

Data: de cursus wordt eens per jaar georganiseerd.

Aanmelden doe je via het aanmeldformulier. Voor meer informatie mail je naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Marriage Course

Ben je al wat jaren samen? Doe dan mee met de Marriage Course en ga zeven avonden lekker uit eten met je partner en samen in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie. Tijdens de Marriage Course deel je niets met andere stellen die meedoen, het is echt een cadeautje voor jou en je partner. Of je nu kort of langer samen bent, getrouwd bent of samenwoont, bij de Marriage Course ga je bouwen aan een relatie die een leven lang duurt.

Wat is de Marriage Course? De Marriage Course is een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Onderwerpen
- Sterke fundamenten leggen
- De kunst van het communiceren
- Conflicten oplossen
- Kracht van vergeving
- Ouders en schoonouders
- Goede seks
- Liefde in actie

Hoe ziet een avond eruit? Tijdens een heerlijk diner voor twee steken we de kaarsjes aan en hebben jullie alle tijd om even tijd samen te hebben. Daarna beginnen we met de inleiding over het onderwerp van die avond en gaan jullie aan de hand daarvan samen opdrachten doen en vragen beantwoorden. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. De Marriage Course wordt gegeven in de Bilt.

Waarom zou je de cursus doen? Je wilt je verdiepen in je relatie die in de loop van tijd misschien veranderd is of er zijn nieuwe dingen in je leven gebeurd als het krijgen van kinderen of juist kinderen die het huis uit gegaan zijn.
Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar. Huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch, het is een werkwoord.
Meer dan 1/3 van de huwelijken mondt uit in een scheiding. De Marriage Course kan bijdragen aan een goede communicatie en verdieping in elkaar.

Voor wie? De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. De cursus komt uit een christelijke koker, maar dat betekent helemaal niet dat hij alleen voor christenen is bedoeld. De cursus behandelt relevante onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt. Het 'christelijke' aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan: kiezen voor trouw, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf, enz.

Aanmelden

Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het aanmeldformulier. De cursus (7 avonden)  kost  totaal 195 euro inclusief eten en drinken en cursusmateriaal. De cursus wordt een keer per jaar gehouden. De cursusavonden zijn op donderdag 11 en 18 mei, 1, 8, 15, 22 juni en woensdag 28 juni. Op 20 april zal de introductieavond zijn van 19.45 - 22.00 uur en de rest van de avonden starten we om 18.30 en duurt de avond tot 22.00 uur.

Parenting Children Course

Binnenkort starten we met de opvoedcursus van Alpha Nederland: De Parenting Children Course. Dit is een praktische opvoedcursus voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten.

De cursus wordt op de vrijdagavond gehouden. We starten met een toetjesbuffet, waarna de DVD wordt bekeken. Daarnaast is er tijd om zowel met je partner als in groepjes uiteen te gaan en over het onderwerp door te praten. De avond sluiten we af met een borrel.

Met de Parenting Children Course introduceert Alpha Nederland mooie methode voor ouders om elkaar te inspireren en te motiveren in de opvoeding. Ouders willen in de hectiek van hun leven de ruimte nemen om zich te bezinnen op hun ouderschap. Wat vind jij belangrijk voor je kind en welke keuzes wil je vandaaruit maken voor je gezinsleven? Over deze vragen gaat de Parenting Children Course. Het is een leuke en laagdrempelige manier om in een ontspannen sfeer met andere ouders ervaringen uit te wisselen en je te bezinnen op de opvoeding. Het is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Deze cursus is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders. De Parenting children Course is voor Nederland redelijk nieuw. Binnen de Rank is cursus in 2016 een keer gegeven. 

DATA

De cursus wordt binnenkort gehouden.  We beginnen elke avond om 19.45 uur met een toetjesbuffet. Om 20.00 uur start de cursus die duurt tot 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid om verder te praten tijdens de borrel. 

ONDERWERPEN PER BIJEENKOMST

1. Basis – Bouwen aan veiligheid 
Deze bijeenkomst staat stil bij de belangrijke rol die het gezin vervult. Er komen goede gewoontes aan bod die bijdragen aan een stabiel en gezond gezinsleven, zoals tijd nemen en tijd doorbrengen met je kinderen en het ontwikkelen van gezinsrituelen. Je staat stil bij je eigen gezin en ontdekt waar je meer aandacht aan zou willen besteden.

2. Behoeften - Ontdekken van genegenheid 
Het belangrijkste dat je een kind kunt geven is onvoorwaardelijke liefde. Liefde kun je op verschillende manieren laten merken en voelen. Ontdek de liefdestaal van je kind en weet hoe je kind zich het meest geliefd zal voelen. Ontdek ook op welke momenten je kind vraagt om of hunkert naar liefde.

3. Grenzen – Ontwikkelen van vrijheid 
Waarom zijn grenzen belangrijk? Deze bijeenkomst gaat over het stellen van grenzen en hoe je dit én liefdevol én duidelijk kunt doen.  Er komen verschillende opvoedstijlen en praktische richtlijnen aan bod.

4. Relaties - Leren van sociale vaardigheid 
De vele sociale vaardigheden die kinderen in het leven nodig hebben, leren ze allereerst door deze binnen het gezin te zien, te oefenen en te ervaren. In deze bijeenkomst is er veel aandacht voor goed luisteren naar je kind en het omgaan met emoties, met name boosheid en frustratie. Ook de relatie tussen broertjes en zusjes en onderlinge conflicten komen aan bod.

5. Ruimte – Groeien naar zelfstandigheid 
Deze bijeenkomst gaat over het groeien naar zelfstandigheid. 
Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals: het aanmoedigen tot zelfstandigheid, de belemmeringen van een gezonde ontwikkeling, voorlichting over seks, internet, games, alcohol en drugs, het meegeven van waarden en normen en het belang van gebed voor je kinderen. 

MATERIAAL

Voor elke cursist wordt er een werkboek aangeschaft (€ 8,50 p.p.).

DEELNAME

De cursus is bedoeld voor stellen of alleenstaanden met minimaal één kind in de leeftijd van 2-10 jaar. Voor ouders met kinderen onder de 2 jaar heeft de cursus nog niet veel toegevoegde waarde, gezien de praktische aard van de cursus. We gaan ervan uit dat jullie alle avonden aanwezig kunnen zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan dit graag even onder eventuele opmerkingen op het aanmeldingsformulier aangeven.  Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

 LOCATIE

Ontmoetingscentrum de Rank, Vliegend Hertlaan 4a in Utrecht

ORGANISATIE

Laura Emmink (De Rank Utrecht) en Anne Margriet Gort (De Rank Leidsche Rijn)

OVERIGE INFORMATIE

Link naar meer informatie over de cursus

 * Promotiefilmpje Alpha Nederland Parenting Children Course 

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church

Nieuwsbrief

Klik hier om onze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.

De Rank heeft ANBI Status