Altijd op de hoogte

Nieuwsberichten

De Rank voor vluchtelingen

De Rank voelt zich verbonden met de vele vluchtelingen die o.a. in Utrecht zijn aangekomen en probeert, in samenwerking met andere plaatselijke kerken en organisaties, iets voor hen te betekeken.

Vluchtelingenwerk De Rank

De Rank voelt zich verbonden met de vele vluchtelingen die o.a. in Utrecht zijn aangekomen en probeert in samenwerking met andere plaatselijke kerken en organisaties iets voor hen te betekenen. In de periode dat mensen opgevangen werden (t/m april 2016) organiseerden we wekelijkse inloopavonden waar we veel mensen hebben mogen leren kennen. De tijdelijke opvang is nu gesloten en mensen zijn op andere plekken in het land opgevangen. Al jaren lang gebeurt er ook veel werk in en om het AZC in Utrecht-West.

activiteiten     

Vanuit de kerken worden activiteiten georganiseerd, waar ook vrijwilligers voor nodig zijn. Het Diaconaal Platform Utrecht coördineert dit. Kijk op dputrecht.nl voor informatie. 

Stichting Present organiseert regelmatig ‘Come and Eat’, waarbij je een paar vluchtelingen kunt uitnodigen om bij je thuis te komen eten. Kijk op http://stichtingpresent.nl/utrecht/home/vluchtelingen-in-utrecht/ voor infomatie over de activiteiten van Present.

Vanuit de stad Utrecht wordt ook van alles georganiseerd. Een overzicht vind je op http://uvoorvluchtelingen.nl.

Facebook

Wil je direct op de hoogte zijn van alle initiatieven, weten welke hulp er nodig is en verhalen horen, dan kun je je het beste aanmelden bij de facebook-groepen van bovengenoemde organisaties.

Algemene informatie

Voor algemene info over de groep vluchtelingen in Utrecht en enkele persoonlijke verhalen kun je terecht bij de site van de Stad Utrecht: http://www.utrecht.nl/noodopvang-asielzoekers/

Manifest

De Rank wordt voor het vluchtelingenwerk geinspireerd door het manifest dat de stichting Gave eind 2015 opstelde met als titel 'Sta op voor vluchtelingen'. Hieronder zie je de tekst. Meer info over Gave vind je via http://www.gave.nl.

 

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church