Waar staan we voor en hoe zijn we georganiseerd

Over ons

Over ons

Baptistengemeente De Rank is een eigentijdse en groeiende kerk. Jonge gezinnen, tieners, studenten, maar ook ouderen vinden, vanuit de stad Utrecht en de regio, hun weg naar de Rank. Gasten (met of zonder kerkelijke achtergrond) spreken over blijde, duidelijke en betekenisvolle diensten met een persoonlijke en ontspannen sfeer. Vaak reden om nog eens te komen. Mensen die deel zijn van Baptistengemeente de Rank ervaren de Rank als een groot gezin waarbij er aandacht en zorg voor elkaar is. Je wordt er geholpen te groeien in je geloof, maar ook om dienstbaar te zijn aan de samenleving. 

Net als andere christenen belijden Baptisten dat Jezus Christus Gods Zoon is en dat Hij door God werd gezonden om de mensheid te redeen. Door het lijden en sterven van Jezus Christus en door zijn opstanding, geloven wij dat er nieuw leven en contact met God mogelijk is. Iedereen die dat gelooft en zijn of haar leven toevertrouwd aan God mag zich een kind van God noemen. Baptisten benadrukken dus dat de mens persoonlijk moet kiezen om Jezus te volgen als antwoord op Gods liefde. De Bijbel leert dat je na zo'n persoonlijke keuze gedoopt mag worden en de Heilige Geest ontvangt. Net als in de Bijbel ga je tijdens de doop helemaal onder water.

Als je meer wilt lezen over wie we zijn als Rank en wat we allemaal doen, kun je hier het jaarverslag downloaden. Als je vragen hebt mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church