-

Welkom bij

Baptisten gemeente de Rank

Welkom bij de Rank

Baptistengemeente De Rank is een eigentijdse en groeiende kerk in de stad Utrecht, in Leidsche Rijn en in Rivierenland. Jonge gezinnen, tieners, studenten en ouderen vinden hun weg naar de Rank. Gasten (met of zonder kerkelijke achtergrond) spreken over blijde, duidelijke en betekenisvolle diensten met een persoonlijke en ontspannen sfeer. Vaak reden om nog eens te komen.

→ NIEUWSGIERIG naar de Rank? 

Je bent altijd van harte welkom in onze diensten of neem contact met ons op via 030 711 53 80 of info@derank.org

Introductiecursus

Waar komt het Baptisme vandaan? Wat zijn kenmerken van de Rank? Wat is de missie en de visie van de Rank? Wat wordt er van je verwacht en wat mag jij verwachten van de Rank als je lid wordt? Hoe zit dat nu met die doop?

Zomaar een paar vragen die je je kunt stellen als je overweegt deel te worden van de Rank. Voordat je kiest voor de Rank is het belangrijk om te weten waar de gemeente staat. Deze cursus laat je op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met de Rank. De cursus wordt een aantal keer per jaar gehouden.

De eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen aan deze, 5 avonden durende, cursus is vanaf maandag 17 september 2018. De vervolgavonden zijn 24 september, 1, 8 en 15 oktober 2018. Na afloop van de cursus vindt in overleg een gesprek plaats. Alle avonden duren van 20.00 - 22.00 uur en worden gehouden in ons Ontmoetingscentrum aan de Vliegend Hertlaan 4a in Utrecht. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus, maar we hebben wel graag dat je je opgeeft. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het kantoor via 030 711 53 80, of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om je aan te melden voor de cursus Klik hier.

Alphacursus

De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om in tien avonden en een zaterdag op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! De Alpha-cursus is een kennismakingscursus met het christelijke geloof. We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn rondom het christelijke geloof. Vragen als:

  • Hoe kun je weten dat God werkelijk bestaat?
  • Waarom zou het christelijk geloof zin geven aan het bestaan?
  • Is Jezus anders dan andere religieuze leiders?
  • Waarom zien christenen de Bijbel als ‘het Woord van God’?
  • Waarom zou het christelijke geloof de enige ware godsdienst zijn?
  • Hoe komt het dat sommige mensen zeggen veranderd te zijn door het geloof?
Deze en andere vragen willen we graag met deelnemers van de Alpha-cursus bespreken.
Letterlijk miljoenen mensen over de hele wereld hebben deze cursus al gevolgd en het heeft hen geholpen in hun zoektocht naar God, waarheid, rust, zingeving… Voel je vrij de eerste avond vrijblijvend kennis te maken met de opzet en sfeer van de cursus. Daarna is het aan jou of je blijft of niet.

Aan de cursus zijn geen vaste kosten verbonden. Wel vragen we een vrijwillige bijdrage voor het materiaal en de zaterdag. Meer informatie over de cursus kun je krijgen via www.alpha-cursus.nl, of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt ook bellen met 030-7115380. Klik hier om je aan te melden voor de eerstvolgende Alphacursus. De eerstvolgende Alpha cursus is speciaal voor vrouwen en zal starten op 12 april a.s. in De Bilt.

Afterbasics

Afterbasics is een vervolgcursus op de Alphacursus en is specifiek bedoeld voor mensen die, na het volgen van de Alphacursus, meer willen weten of verder willen groeien in het geloof. Afterbasics is een cursus, maar heeft ook de opzet van een gesprekskring. Alle ruimte dus om met anderen in gesprek te gaan over het geloof en om al je vragen te stellen. Wil je meedoen met de Afterbasics stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

De Tien Geboden (tien leefregels van God)

Het christelijk geloof is geen religie, een denksysteem of een filosofie. In het christelijk geloof gaat het om de liefde van God voor de mens (Johannes 3:16). En God verlangt ernaar dat die liefde door de mens beantwoord wordt. In het christelijk geloof draait het dus om de relatie tussen de levende God en de mens en om de relaties tussen mensen onderling, waarbij het kernwoord liefde is (Matteüs 22:37-40).
Wat houdt die relatie dan in? Met andere woorden: hoe heeft God het leven voor de mens bedoeld, hoe komt de mens tot zijn of haar bestemming? Aan de hand van de Tien Geboden willen we tijdens de cursus dat verder uitwerken en praktisch maken, want de Tien Geboden gaan over die relatie tussen God en mens en mensen onderling. Het mooie is dat je daarbij altijd bij Jezus uitkomt, want Hij is de enige persoon op aarde geweest die volledig volgens de leefregels van God geleefd heeft (Matteüs 5:17). En vanuit de liefde en genade van God mogen wij Jezus daarin volgen.

Brandende kwesties 

Met behulp van het boek 'Brandende kwesties' van Nickey Gumbel worden moeilijke onderwerpen waar je als christen al snel tegen aanloopt besproken. Je moet dan denken aan vragen als: Waarom is er zoveel lijden in de wereld? Hoe zit het met de andere godsdiensten? Wat is New Age? Wat zegt de bijbel over seksualiteit? Gaan geloof en wetenschap wel samen? etc.

Bijbels dagboek

God maakt zich bekend door middel van Zijn Woord: de Bijbel. Wanneer je deelneemt aan After Basics willen wij je aanmoedigen om dagelijks thuis de Bijbel te lezen aan de hand van een Bijbels dagboek. Op deze manier neem je in een jaar tijd de Bijbel van begin tot eind door. Hierdoor leer je  God steeds beter kennen en door middel van persoonlijk gebed kun je een relatie met Hem ontwikkelen. Wil je meer informatie of je opgeven voor de volgende Afterbasics? Neem contact op met John en Désirée Onvlee, 030 711 53 80,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church