Verkennen, Verdiepen en Verbinden

Leerhuis

Introductiecursus

Waar komt het Baptisme vandaan? Wat zijn kenmerken van de Rank? Wat is de missie en de visie van de Rank? Wat wordt er van je verwacht en wat mag jij verwachten van de Rank als je lid wordt? Hoe zit dat nu met die doop?

Zomaar een paar vragen die je je kunt stellen als je overweegt deel te worden van de Rank. Voordat je kiest voor de Rank is het belangrijk om te weten waar de gemeente staat. Deze cursus laat je op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met de Rank. De cursus wordt een aantal keer per jaar gehouden.

De eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen aan deze 3 avonden durende cursus is vanaf woensdag 10 maart 2021. De vervolgavonden zijn 24 maart en 7 april 2021. Na afloop van de cursus vindt in overleg een gesprek plaats. Alle avonden duren van 20.00 - 22.00 uur en worden gehouden in ons Ontmoetingscentrum aan de Vliegend Hertlaan 4a in Utrecht. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus, maar we hebben wel graag dat je je opgeeft. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het kantoor via 030 711 53 80, of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om je aan te melden voor de cursus klik hier.

Locatie De Rank Rivirenland heeft een eigen introductiecursus. Meer informatie en aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alphacursus

De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om in tien avonden en een zaterdag op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! De Alpha-cursus is een kennismakingscursus met het christelijke geloof. We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn rondom het christelijke geloof. Vragen als:

  • Hoe kun je weten dat God werkelijk bestaat?
  • Waarom zou het christelijk geloof zin geven aan het bestaan?
  • Is Jezus anders dan andere religieuze leiders?
  • Waarom zien christenen de Bijbel als ‘het Woord van God’?
  • Waarom zou het christelijke geloof de enige ware godsdienst zijn?
  • Hoe komt het dat sommige mensen zeggen veranderd te zijn door het geloof?
Deze en andere vragen willen we graag met deelnemers van de Alpha-cursus bespreken.
Letterlijk miljoenen mensen over de hele wereld hebben deze cursus al gevolgd en het heeft hen geholpen in hun zoektocht naar God, waarheid, rust, zingeving… Voel je vrij de eerste avond vrijblijvend kennis te maken met de opzet en sfeer van de cursus. Daarna is het aan jou of je blijft of niet.

Er zijn tien Alpha-bijeenkomsten. Geef je op als je belangstelling hebt voor de volgende cursus, vanaf donderdag 4 maart a.s. Je kunt je opgeven voor de cursus via dit aanmeldformulier.  De vervolgdata zijn: donderdag 11, 18 en 25 maart, 1, 8, 15, 17 (zaterdag 10:00-15:00 uur), 22 en 29 april, en 20 mei.  Aan de cursus zijn geen vaste kosten verbonden. Meer informatie over de cursus kun je krijgen via www.alpha-cursus.nl, via de mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt ook bellen met 030-7115380.  
 
Alpha Carolien
Klik hier voor het filmpje van Carolien over wat de Alpha cursus in haar leven heeft betekent.

Samenkomsten

Utrecht

Utrecht

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn

Rivierenland

Rivierenland

Persian Baptist Church

Persian Baptist Church