TROUWEN IN DE RANK

Trouwen in De Rank

Jullie hebben trouwplannen? Proficiat! Om er een mooie dag van te maken is het van belang iedereen tijdig bij de voorbereidingen te betrekken. Het helpt ons enorm als je minimaal vijf maanden voor de huwelijksdag contact met ons opneemt om een afspraak te maken met de voorganger en de coördinator gemeentezorg. Stuur hiervoor een mail naar: gemeentezorg@derank.org


In het eerste gesprek willen we jullie beter leren kennen en we horen graag waarom je met elkaar wilt trouwen en waarom jullie de kerk dat vanuit de kerk willen doen. We spreken vanuit de Bijbel over het huwelijksverbond, de belangrijke rol van de ambtenaar van de burgerlijke stand en de rol van kerk. Daarnaast zullen we een aantal praktische zaken doornemen voor een goede voorbereiding van de huwelijksdienst en er is alle tijd voor vragen.

Dit eerste gesprek wordt gevoerd met jullie eigen voorganger van De Rank. Jullie voorganger is in principe ook degene die de trouwdienst leidt. Wanneer jullie voorkeur uit gaat naar een andere voorganger, dan is dat uiteraard bespreekbaar. 

Na dit gesprek koppelen we je graag aan een echtpaar met ervaring én het nodige huwelijksgeluk. Je hebt immers verlangens en dromen, maar soms ook vragen en onzekerheden. Deze ervaringsdeskundigen willen jullie helpen goed voorbereid het huwelijk in te gaan. Ongeveer drie maanden voor jullie huwelijk laten we jullie weten welk koppel dit kan zijn.

Je komt vóór je huwelijk twee of drie keer met dit echtpaar bij elkaar om te spreken over ‘de dingen des huwelijks’. Als je de Pre-Mariage Course hebt gevolgd dan wordt het aantal gesprekken en de inhoud van de gesprekken hierop aangepast. Uit ervaring weten we dat deze gesprekken als bijzonder opbouwend, ontspannen, leuk en leerzaam worden ervaren! Bovendien heb je dan ook een bekend en vertrouwd echtpaar waarop je ook tijdens je huwelijk kunt terugvallen. Maak ook van de gelegenheid gebruikt om punten in te brengen die belangrijk voor jullie zijn. Heb je nog vragen of wil je iets bespreken. Neem dan contact op via gemeentezorg@derank.org of 030 711 53 82 (dinsdag en donderdag).

Goed om te weten…

  • Wanneer je binnen De Rank wilt trouwen gaan we er vanuit dat jullie (of één van beiden) lid zijn van De Rank of dat je van plan bent je aan te sluiten. 
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een trouwlocatie.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor hert regelen van de muzikale begeleiding tijdens de dienst.
  • Wanneer je muzikanten van De Rank benadert willen we je eraan herinneren dat het prettig is wanneer er iets te eten en drinken voor hen is geregeld. We vragen je ook hen passend te bedanken voor de bijdrage die zij levereb aan jullie huwelijksdienst.
  • Het is de bedoeling dat jullie zelf voor de liturgie/het liederenblad zorgen maar vanzelfsprekend zijn wij bereid daarbij te helpen.
  • De kosten voor onze medewerking aan een dienst zijn € 175,- exclusief reiskosten van de voorganger naar de locatie.

Je hebt iemand gevonden met wie je je leven wilt delen? Iemand van wie je zoveel houdt, dat je er heel graag mee wilt trouwen? Je gaat voor een sterke basis en een duurzaam en blijvend huwelijk? Geweldig! Maar volg dan ook samen de pre-marriage course! Het is een cursus verdeeld over twee zaterdagen met onderwerpen die er echt toe doen. Samen praten, elkaar beter leren kennen, praktische tips krijgen en luisteren naar het verhaal van een ‘ervaringskoppel’. En dat alles op een gezellige locatie en met lekker eten en drinken! Mail naar premarriage@derank.org voor de eerstvolgende cursus.