BABY'S  |  PEUTERS  |  KINDEREN

Baby's, peuters en kinderen

De Rank is een gemeente met veel gezinnen met jonge kinderen, tieners en jeugd. Het is ons verlangen dat alle leeftijden betekenisvol onderdeel kunnen zijn van De Rank en dat jong en oud door de jaren heen bij elkaar betrokken zijn. Voor elk van deze leeftijdsgroepen zijn er activiteiten om hen te helpen groeien in geloof en discipelschap.

Baby's en peuters

De allerkleinsten (tot 2,5 jaar) zijn iedere zondag van harte welkom bij de crèche. De kinderen worden hier opgevangen door een enthousiast oppasteam en zijn in veilige handen, waardoor je helemaal ontspannen de samenkomsten kunt bezoeken.  

Het oppasteam van de crèche houdt zoveel mogelijk rekening met het dagelijkse ritme van ieder kind waar het gaat om slapen, eten en bijvoorbeeld medicijngebruik. En mocht een kind een keer niet lekker in z’n vel zitten, dan brengen we de ouders in de zaal natuurlijk meteen op de hoogte.

Kinderen

Alle kinderen die op zondagochtend onze diensten bezoeken zijn tijdens de dienst welkom op de zondagsschool. Voor kinderen van 2,5 jaar tot en met groep 8 van de basisschool is er een eigen programma. Bijbelverhalen worden op een eenvoudige en vaak creatieve manier uitgelegd en we helpen kinderen te begrijpen wat het is om met Jezus te leven. We bidden met elkaar en voor de zieken, en we helpen kinderen in het maken van een keuze voor Jezus.

Kinderen tot 4 jaar beginnen direct om 10.00 uur met hun eigen programma. De oudere kinderen zijn eerst in de dienst aanwezig en gaan op een later moment naar hun eigen lokalen.

OUDERS BETREKKEN

Voor het draaien van de crèche en zondagsschool zijn veel handen nodig. We stellen de betrokkenheid van ouders binnen het kinderwerk erg op prijs. Bij de kinderen tot 2,5 jaar worden alle ouders af en toe ingedeeld. Voor de zondagsschool kunnen ouders, of anderen die dat willen meedraaien in een team of helpen bij andere activiteiten, zoals kamp of bij feesten. Wil je meehelpen of heb je informatie nodig, neem contact met ons op via kinderwerk@derank.org.

ZONDAGSSCHOOLKAMP

Het hoogtepunt van het jaar voor zowel de kinderen als de leiding, is het zondagsschoolkamp in juni. Van vrijdagavond tot zondagmiddag zijn de dagen (en nachten!) gevuld met leuke sport- en spel activiteiten, samen eten, samen zingen en natuurlijk ook verdiepingsmomenten rondom een mooi thema. Een enthousiaste groep Rankers zety zich jaarlijks in om dit een onvergetelijk weekend te maken. Wil je ook meedoen? Mail naar kinderwerk@derank.org