TIENERS EN JEUGD

Tieners en Jeugd

Het jeugdwerk van De Rank bestaat in opgesplitst in twee groepen: tieners van 12-15 jaar en jeugd van 15-18 jaar. Deze groepen komen geregeld bij elkaar voor allerlei activiteiten, maar ook voor verdieping. Onder alles wat we doen ligt een stevige basis: onze relatie met God en met elkaar. Dat is waarin we investeren op elk moment, waar en wanneer dan ook. 

Schatgraven voor tieners

Elke tweede zondag van de maand (van september t/m juni) is er tijdens de preek ‘Schatgraven’ voor de tieners van 12 tot 15 jaar. De ‘schat’ is de Bijbel en daar valt veel en diep in te graven. Het Schatgraven is een Bijbelstudie waarbij we met elkaar nadenken en praten over het geloof. In drie jaar tijd worden dertig thema's behandeld waarmee rekening wordt gehouden met de belevingswereld van de tieners. Voorbeelden van thema's zijn: Wie is God voor jou? Hoe kan je God (beter) leren kennen? Wat betekent de doop? Waarom vieren we het avondmaal? Wat zegt de Bijbel over vluchtelingen? Hoe ga je om met teleurstellingen? Mag je genieten van God? Wat betekent genade? en nog veel meer…

Tieneravonden

Met de tieners van 12 tot 15 jaar vormen we een toffe groep die twee keer maand op zondagavond bij elkaar komt. Op deze avonden is er ruimte om elkaar te ontmoeten, te chillen en te praten over onderwerpen die ons geloof en leven raken. Er zijn soms speciale avonden voor jongens en meisjes en af en toe gaan we eropuit voor een leuke activiteit. Hoogtepunten zijn de twee kampen, aan het begin en aan het einde van het seizoen. Samen plezier maken, sport en spel, bidden en delen van wat ons leven raakt. 


Wil je meer weten over het schatgraven, de tienerbijeenkomsten of deze avonden bezoeken? Mail naar tienerleiding@derank.org. 

Jeugd

‘De jeugd’ is de plek voor 15 tot 18 jarigen. Elkaar ontmoeten, samen de Bijbel lezen, praten over ons geloof en ons leven staat centraal. Zo kunnen we samen groeien in onze relatie met God. Behalve de twee avonden per maand waarin we meer serieus bezig zijn, komen we regelmatig bij elkaar voor gezellige activiteiten. Hoogtepunten voor zowel de jeugd als de leiding is elk jaar weer het jeugdkamp.


Wil je meer weten over de jeugdgroep of je aanmelden om mee te doen? Stuur een mail naar jeugd@derank.org